Familjen Lundell

| 0 comments

Idag har vi spenderat hela dagen i Örnsköldsvik. Vi reste med bil och Beatrice körde hela vägen, ännu en gång sponsrad med bensin från OKQ8 Bilägarna AB i Östersund. Tack så mycket för all hjälp, det behövs verkligen. Anledningen till resan var att vi skulle träffa Emma Lundell, en 11-årig tjej som har leukemi.

När vi kom fram till Ö-vik så blev vi guidade av Mikael Lundell (pappa till Emma) via telefon fram till deras hus. Vi blev välkomnade och de var så himla trevliga alla tre! Under tiden Annika (mamman i familjen) gick in för att ordna med lunchen så fick vi sitta ute på deras altan och njuta av det fina vädret! Vi satt och pratade lite med Mikael och dottern Emma, som var huvudpersonen för vårt besök i Ö-vik. Trots att vi aldrig träffat familjen tidigare så kändes det som att vi var vänner sen länge.
Vi fick kontakt med Annika genom Beatrice moster Birgitta, mamma till Julia. De lärde känna varandra genom sjukhusvistelserna på Norrlands Universitetssjukhus i Umeå.

Vi åt lunch och pratade på ett bra tag, vilken god lunch det var! Vi fick en krämig kycklingpaj med sallad och baguetter, hur gott som helst. Det kändes som att man var en del av familjen så fort man steg innanför dörren vilket underlättade mycket. Efter mycket babbel och att vissa åt lite väl långsamt (nämner inga namn…Beatrice) så gick vi in i Emmas rum och började filma. Vi tänkte att det skulle bli lite svårare att filma Emma än de andra vi filmat eftersom hon är yngre, men tji fick vi. Emma bara pratade på helt naturligt och sa det som föll henne in och vi satt helt hänförda över hur bra hon var. Hon var mycket bättre på att stå framför kameran än vad vi själva var!

Filmandet gick fort och innan vi åkte fick vi lite mellanmål och satte oss ner för att prata igen. Jag vet inte riktigt hur länge vi satt och pratade, men det blir lätt så när man har mycket att berätta och dela med sig av. Vi fick ta del av deras historia där Mikael lever med en hjärntumör sedan många år tillbaka och Emma kämpar med sin leukemi.

Det är hemskt hur många människor som ska behöva drabbas av den här sjukdomen. Nu blickar vi framåt mot sommaren och hoppas att vi kan samla in mycket pengar. Det börjar ju faktiskt närma sig sommar, det har redan hunnit bli maj! Dags att lägga in en högre växel.

Tack för allt familjen Lundell! Vi hade gärna stannat hos er längre, kändes faktiskt jättetråkigt att åka hemåt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En fantastisk familj!♥

/Juliaresan

Kommentera

Required fields are marked *.