Vår dag i Sunne!

| 5 Comments

Känner att vi måste berätta allt från början, anledningen till varför vi var i Sunne den 14:e Augusti 2012.

Det började egentligen innan vår cykeltur. Vi fick en kommentar från en person i Sunne som berättade för oss om Julia från Sunne. Julia, en snäll och levnadsglad tjej som älskade hästar. Julia hade drabbats av cancer, som precis som våran Julia, tog hennes liv.. Den 20:e juni 2012 somnade Julia ifrån Sunne in.

Vi kom i kontakt med hennes föräldrar. De berättade att de skulle vara i Linköping samma dag som vi skulle vara där och ville så gärna träffa oss- det var ömsesidigt.

När vi kom till Gamla Linköping mötte vi först upp en stor del av min (Beatrice) släkt och sedan mötte vi upp Maria, Peter och Viktor Lindgren, Julia i Sunnes föräldrar och storebror.

Det var ett känslosamt möte, vår Julias föräldrar och bröder var också på plats så även dem träffade Maria, Peter och Viktor.

Julias pappa Peter berättade för oss att Sunne IK skulle arrangera en träningsmatch mellan Rögle och Färjestad den 14:e augusti. Sunne IK hade beslutat att göra detta då de fick reda på att lilla Julia i Sunne kämpade mot cancer.

Överskottet av intäkterna skulle delas lika mellan Jonbengtsätern och Juliaresan. Vi blev så rörd!! Kände direkt att vi var tvungen att finnas på plats i Sunne den dagen matchen skulle spelas, och det gjorde vi också.

Vi kom på måndagen den 13:e augusti. Vi var inte full styrka, men nästan. Det var jag, Adéle och Stina.

När vi kom fram till Sunne kom Peter, Maria och Viktor ut med bilen och guidade oss till Prostgården, ett bed and breakfast där vi skulle bo en natt. De hade familjen Lindgren ordnat åt oss, så fint!

När vi kom till Prostgården kände vi oss så otroligt välkomnade. Det kändes som om man kom hem till en familj som man träffat innan, vi kände oss så hemma. Vi satt och fikade tillsammans första kvällen och pratade om Juliaresan och lite annat och hade det himla trevligt.

Rummen var huuuuur fina som helst och sängarna var så otroligt sköna. Vi sov som stockar allihopa.

Här nedan ser ni en bild på en av sängarna som stod i vårt mysiga rum.

När vi vaknade dagen efter gjorde vi oss i ordning för en tur med familjen Lindgren till Jonbengtsätern. Vi visste inte vad det var innan, men då berättade de för oss att det är ett hus som är avsett för familjer som är drabbade av cancer. Ett ställe där man bara får vara. Ett jättemysigt ställe som vi varmt kan rekommendera till alla er som vill åka iväg och bara njuta en stund.

En liten del av Jonbengtsätern. Vi blev även intervjuade av Radio Värmland av en trevlig man vid namn Lennart.

 

 

Efter besöket på Jonbengtsätern åkte vi tillsammans med familjen Lindgren till Saffran & Vitlök, en restaurang som skulle bjuda oss på lunch, också en sak som familjen Lindgren ordnat åt oss. Det var hur god mat som helst och dessutom hade vi riktigt bra väder!
Vi satt och pratade en lång stund om allt mellan himmel och jord.
Tack så mycket till Saffran och Vitlök!!

Efter lunchen åkte vi tillbaka till Prostgården för att ladda inför kvällens hockeymatch samt för att paddla kanot!! Vi paddlade in mot centrum och det var så fint, Sunne kyrka är så otroligt fin och naturen är så fin. Vi skulle vilja kalla Sunne för en söt liten plats, känns verkligen som man är i en saga.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vid fem-tiden åkte vi till ishallen där hockeymatchen skulle spelas. Vi fick stå utanför och promota Juliaresan och sälja Pins och våra dekaler. Så mycket som vi sålde den kvällen har vi aldrig sålt förut!! Vi hade helt slut på pinsen!

När hockeymatchen skulle börja kom Sunne Julias fina vänner och hämtade några bössor, de ville hjälpa till att samla in pengar till Juliaresan. Så fint!!

Vi hade dessutom fått VIP biljetter till matchen så vi fick sitta väldigt bra!

Vid halvlek fick vi gå ner och ta emot checken, överskottet som kommit in som skulle delas mellan oss och jonbengtsätern.

En check på inte mindre än 51.750 kronor!! Helt otroligt! STORT TACK ännu en gång!!!

Mina (Beatrice) farbröder Rolf (Julias pappa), Bengt och min faster Barbro hade kommit ner för att se matchen och träffa familjen Lindgren, så efter matchen åkte vi tillbaka till Prostgården för att fika lite och säga hej då.

En väldigt fin kväll, hela dagen i Sunne var så otroligt fin och vi blev så bra omhändertagna. Det är helt otroligt hur man kan träffa människor som man tar till hjärtat direkt. Man blir liksom så bra vänner direkt, det är svårt att förklara. Många av er känner nog igen den känslan.

Familjen Persson som driver Prostgården var helt otroliga människor. De välkomnade oss med öppna armar och var bara så himla fina mot oss hela tiden, mot alla deras gäster. TACK för allt! Världens finaste bed and breakfast, där kommer vi alltid att bo när vi ska till Sunne!

Sunne IK som ordnade allt detta, också helt otroligt. Det går inte att förstå vilket engagemang människor har. Ni är så fina allihopa! TACK, TACK, TACK!

Och som man alltid gör i berättelser, man sparar det bästa till sist.

Julias fina vänner, TACK för att ni sprang runt med bössorna under hela kvällen. Ni var så otroligt duktiga och utan er hade vi aldrig fått in så mycket pengar. Vilka fina vänner ni är som vill vara med och hjälpa till. Vi är övertygade om att er Julia satt där stolt i sin himmel och kollade på er när ni hjälpte oss. 12.000 kronor fick vi in från publiken, tack vare er. Ännu en gång, stort tack!!

Familjen Lindgren. Det går inte att tacka er med några ord i världen. Vi vill bara att ni ska veta att vi tycker så himla mycket om er och att ni verkligen gjorde vår vistelse i Sunne till den bästa vistelse man kan ha!! Ni hade verkligen lagt ner tid och ordnat med allt och det är vi så otroligt tacksamma för.

Vi är också tacksamma för att ni delar med er av känslor, för att ni visar hur ni känner och för att ni förstår. Vi är så himla glada att vi lärt känna er, även om anledningen till varför vi lärt känna er inte är rolig. Våra fina vänner. Vilken fantastisk familj Julia har!!

Vi gör vår Juliaresa för vår Julia, för lilla Julia i Sunne, för alla de barnen som låg i Umeå samtidigt som Julia- för alla de barnen som förlorat kampen mot cancer.

Vi gör också vår Juliaresa för alla de barn som idag kämpar mot cancer, oavsett vart i världen de är. Vi vill inte att flera ska förlora sin bästa vän och vi vill vara med och förändra så man en dag kan hitta ett botemedel till cancer.

Tack alla ni som visar ert engagemang. Vi ska nå miljonen och vi SKA tillsammans hitta det där botemedlet och utrota den äckligt vidiriga sjukdom som tog vår Julia ifrån oss.

Punkt.

 

5 Comments

 1. Ännu en gripande berättelse. Var får ni er styrka ifrån? Kram

 2. Jag blir alldeles varm för alla fina ord ni skriver till oss här i sunne.

  Ett stort stort tack till er som ville komma hit. Ni är så fantastiska!

 3. Tack för Ert engagemang! Fantastiskt! Roligt också att höra alla era vackra ord om vårt Sunne och de personer ni mött! Kram till Er alla från en f.d. Östersunds-bo :)

 4. sitter här och tårarna rinner när vi läser vad ni skrivit!!! Ni har STORA HJÄRTAN ni gör ett otroligt jobb, bara känner att vi ÄLSKAR ER!!!! Hoppas att ni och alla som ställer upp och ger bidrag till cancerforskning hittar den där meducinen som botar denna hemska sjukdom. som har gjort att vi mist nära vänner och anhöriga alldeles för tidigt!!!!! ( FUCK CANCER!!!! )

 5. Tack Ni underbara tjejer för Ert engagemang i Juliaresan!

  Det är fantastiskt att läsa o följa Er resa, för Julia och andra som drabbats av denna jävulska sjukdom vid namn cancer. Ni gör en kanoninsats, vilken energi Ni har.

  Att läsa om ” Er dag i Sunne ” var riktigt känslosamt men samtidigt så härligt o positivt.
  Som vi säg..ni ä ränt makalausa!
  Massor av styrkekramar till Er alla !!

Kommentera

Required fields are marked *.