The Body Shop

| 7 Comments

När vi var i Stockholm intervjuades jag (Beatrice) av en kvinna vid namn Annika Brännström. Hon intervjuade mig för ett reportage som skulle vara med i The Body Shop’s tidning. Jag tyckte väldigt mycket om Annika, hon valde rätt ord och hade verkligen planerat intervjun väl. Hon ställde bra frågor och var väldigt ödmjuk.

Jag kände redan när jag gick därifrån att det skulle bli bra. Hon hade fått med allt kändes det som. Senare fick jag kontakt med Denise Jezewski som skulle sköta layouten och designen av reportaget. Vi fick godkänna allt och jag blev tårögd när jag såg hur fint de gjort allt. Allt de tänkt på, att hela artikeln går genom positiva färger, Julias favoritfärg gult.

Idag damp den ner i brevlådan, jag bläddrade igenom tidningen fort för att hitta artikeln, där, längst bak, fann jag den. En dubbelsidig upplaga och allt är så himla fint. En resa för Julia. Vår älskade Julia.

Vi har varit med i många reportage, speciellt under resans gång. Tidningar kom ut och mötte oss och det var många människor man fattade tycke för, de som gått igenom något liknanade. Vi träffade en tjej från Örebro vars bror dog i en olycka utomlands. Vi berättade för henne hur man kände, och jag minns så väl när jag sa ”Jag väntar fortfarande på att Julia ska komma hem.” Hon blev tårögd men dolde det lite genom att fortsätta skriva i sitt block. Sedan sa hon ”ja, den känslan kommer ni känna i minst tio år”. Då förstod jag att det var tio år sedan hon förlorat sin bror och att hon fortfarande kände samma sak. Den tjejen var också så ödmjuk och förstod liksom hur man ställer de svåraste frågorna.

Jag ville nita alla som sa ”hur mådde ni dagarna efter Julia dött?” Vaddå dött?? Varför säger du dött? Det var ord som jag ville säga, med lite svordomar emellan. Men alla var så snälla, de ville bara väl och vi sade ju att det var okej att fråga allt. Vi svarade på alla frågor, men just de orden, Död, dog, dött, dö. Det är inte okej för mig. Det är ord som inte jag kan använda mig av själv. Jag använder ord som, försvann, somnade, gick bort. För det är inte ett avslut, det är liksom en fortsättning någon annanstans. När man använder ordet dött så känns det som att allt är slut. Det gillar inte jag. Jag vet att det inte är så.

Här är i alla fall The Body Shop’s reportage om oss. Tusen tack till Annika och Denise, ni har gjort ett fantastiskt jobb. Och självfallet, stort tack till The Body Shop som ville göra ett reportage om oss. Vi är så tacksamma!!

7 Comments

 1. Åh, det ser ut att vara ett fint reportage om er och Julia. Jag ska gå in på Body Shop i Karlstad imorgon och se om de har ett ex av tidningen så jag får läsa ordentligt.

  Sköt om er. Vi tänker ofta på er!

  Kramar

  • Hej Maria!

   Ja det är ett sådant fint reportage, vi är så nöjda!! Vi tänker på er också, hoppas att vi ses snart igen!!<3

   Hälsa alla!

   Många kramar från oss i Juliaresan

 2. Hej Beatrice, och Amanda, Stine & Adéle.

  Läste nyss artikeln i Body Shop och satt och grät, först tyst…sen lite mer ljudligt. Blev så berörd av er värme och det ni gjorde, gjort, gör genom Juliaresan. Helt otroliga är ni! Jag känner med er i sorgen. Jag gläds över ert ljusa hopp och mod. Den där sorgen och klumpen i hjärtat fick liksom en liten ljusstrimma på sig och jag kände en sån stor glädje när jag tänkte på er. Vilka fina tjejer ni är! Hade egentligen inte alls tänkt att skriva här, men så blev det så. Stor varm kram till er alla, tack för reportaget och tack för att ni finns. Ni är verkligen Julias vänner!

  • Hej Heléne!

   Tack för alla fina ord, det värmer verkligen att höra! Vad kul att du gillade reportaget och vad snällt att du visar ditt engagemang genom att kommentera.

   Tusen tack igen för alla fina ord! Ha det bra!!

   Många kramar från oss i Juliaresan

 3. Oj, råka visst bli fel när jag skrev. Stina skulle det såklart stå :)

 4. Pingback: Vinterns väldoftande nummer av Everybody – nkel kommunikation

 5. You actually make it seem really easy together with
  your presentation however I in finding this topic
  to be really something that I believe I’d
  by no means understand. It seems too complex and extremely large
  for me. I’m having a look forward in your next submit, I’ll
  attempt to get the dangle of it!

Kommentera

Required fields are marked *.