Julkonsert i Ås

| 0 comments

Hej på er!

Vi har inte velat uppdatera hemsidan så flitigt senaste tiden eftersom det alltid varit en massa strul. Vi har ju blivit hackade flera gånger och bestämde oss därför för att avvakta med uppdateringarna tills bytet av portal gått igenom. Nu tror vi att det är klart och vågar oss därför på en uppdatering som vi hållt på läääänge.

Om ni undrar varför vi inte valt att uppdatera är för att varje gång vi blir hackade så är vi alltid oroliga över att material ska försvinna. Oftast har vi haft back up på allt men det har hänt några gånger att flera inlägg försvunnit och det är allt annat än kul. Men nu när vi är på den säkrare sidan så kör vi.:)!

Den nionde December blev vi i Juliaresan inbjuden till en Julkonsert i ås som några ungdomar dragit igång med hjälp av Ås församling.

De ringde oss tidigt, om jag inte minns fel så pratade jag och Hjördis (ås församling) redan i  Oktober och redan då var de i full gång med sin planering, men ville kolla med oss om vi kände att det var okej. Vi tycker alltid att det är lika roligt när människor runtomkring hör av sig för att de vill göra något för att hjälpa till i kampen mot cancern. Sedan att de väljer att pengarna skall gå till vår insamling är ju bara så fint.

Idén om julkonserten kom från två tjejer vid namn Hannah och Mia och sedan valde många ungdomar att hoppa på och hjälpa dem att genomföra deras idé.

Vi var inbjuden till konserten för att prata men också för att få se deras tillställning. Man är ju alltid förväntansfull när man ska se något sånthär och vi måste bara säga att denna konsert var så otroligt välorganiserad. Hela konceptet var upplagt på ett så himla proffsigt sätt och låtarna var noga utvalda.

De sjöng Lalehs låt ”Vårens första dag.” Den låten har vi med i vår film och egentligen så kännetecknar den låten allt det vi gör för Julia. De hörde sig för om de fick framföra den, om det kändes okej för oss. Bara sådana saker, att man hör sig för och ser efter om det är okej, det är så fint och så bra gjort!

Önskar att alla människor kunde ha fått suttit där den kvällen och njutit när dessa ungdomar i blandade åldrar genomförde detta. Det var så himla vackert att se på och hade man inte julstämning innan så fick man det garanterat den kvällen!

Ungdomarna hade även varit ute och jagat sponsorer som skulle ställa upp och även gå in med pengar. Kyrkan var fullsatt och de hoppades att de skulle få ihop väldigt mycket pengar, vilket de även fick.

Julkonserten i ås samlade in 30.000 (!!!!) kronor som gick till vår insamling till Barncancerfonden. Vi kan inte med ord beskriva hur otroligt tacksamma vi är över detta!

Människor som lägger ner hjärta och själ i något för att verkligen få till det. Som arbetar från tidig morgon till sena nätter för att detta skulle gå att genomföra. Då ska ju också tilläggas att dessa ungdomar fortfarande går i skola och har läxor och prov att tänka på också.

Vi är så otroligt tacksamma för detta, ett minne för livet!

Tack till alla er fantastiska ungdomar i Ås och till Åsförsamling som var med och hjälpte till. Tack också till alla sponsorer som ställde upp.

Nu ber vi er ALLA att kolla på DENNA film hos ÖP, där får ni höra en massa fina låtar från kvällen och höra när Hannah Lindgren berättar lite mera om projektet.

Tusen, tusen tack!!

Många kramar från oss i Juliaresan

Kommentera

Required fields are marked *.