Framme på Sicilien

| 3 Comments

När vi hade släppt vår film om Juliaresan 2013 blev vi kontaktade av ett par som bor i Ås, inte långt från vår hemstad Östersund. Det var Federica och Federico, två italienare som flyttat till Sverige. De ringde och ”gave us an offer we couldn’t refuse”. Eftersom de såg att vår resa skulle bli till Sicilien erbjöd de oss att låna deras lägenhet nära Palermo på Sicilien då de tänkte att det skulle bli långtråkigt att bo i husvagn hela tiden. Vi blev helt chockade av gästvänligheten och tackade självklart ja, vem skulle inte göra det? Så himla fina människor.

De bjöd hem oss en dag till deras hus i Ås och vi begav oss dit. När vi kom dit var Federicas mamma och pappa på besök och de hade ordnat en jättegod middag. Vi fick pasta med pesto, proscioutto med potatis och sallad, rabarberpaj – ja, allt man kunde önska sig.

Även då fick vi se hur gästvänliga en familj kan vara. När vi kom dit kändes det som att vi var en del av deras familj, de var så trevliga och hjälpte oss med allt vi kunde tänka oss. Vi fick se bilder från Sicilien och de berättade att de kände flera personer i Italien som vi kunde kontakta. När vi åkte därifrån kunde vi inte tacka dem nog för all hjälp vi fått och de sa att när vi var i Italien så kunde vi ringa dem för att få hjälp med översättning.

Idag kom vi fram till Sicilien och här ska vi uppfylla Julias dröm att se platserna där Gudfadern-filmerna spelades in. Vi kom fram till Palermo och fick då se den jättefina lägenheten.
Det vi inte visste innan vi kom till Sicilien var att en överraskning väntade på oss. Imorgon får vi veta exakt vad överraskningen innebär, så då kommer vi också meddela er.
Det har även visats sig att vi kommer spendera färre dagar på Sicilien än planerat. Eftersom alla ställena vi ska besöka ligger på östkusten och Palermo ligger mer åt väster, har vi konstaterat att vi inte kan bo i lägenheten Federica och Federico erbjudit. Det känns hemskt med tanke på hur gästvänliga de har varit, men tyvärr så blir det för stressigt för oss. Just nu är vi på väg till Taormina där vi kommer bo tills på söndag då vi beger oss hemåt igen.

Imorgon ska vi försöka få upp lite mer bilder från de senaste dagarna och det är även imorgon vi ska besöka platserna där delar av filmerna har spelats in.

Men vi vill ändå tacka Federico och Federica för all hjälp, ni är underbara människor!

Många kramar från oss i Juliaresan!

 

 

 

 

 

3 Comments

  1. Så tråkigt men de förstår säkert. Ibland måste man ta obekväma beslut men om man inte gör som man vill och tänkt så kommer man bara att ångra sig efteråt. Kram på er tjejer !!

  2. Hej!
    Jag såg precis eran video och tårarna rann igenom hela videon. Ni gör ett fantastiskt jobb och det är otroligt fint att se er göra denna resa, jag hoppas ni får in mycket pengar, självklart är jag med och bidrar. Kram

  3. Livet kan verkligen te sig på märkliga sätt. Vilka fantastiska människor ni är och vilka fantastiska människor ni mött/möter på vägen. Jag följde er förra året och jag blir så imponerad av ert driv! Man får tillbaka tron på mänskligheten när det finns människor som er!!

    Ps. Vad var det för överraskning? :)

Kommentera

Required fields are marked *.