Ett STORT steg närmare vårt mål!

| 0 comments

För ett tag sedan tog en man vid namn Rolf Lundkvist kontakt med oss. Det var ett samtal vi endast kunde drömma om att få, men nu var det på riktigt och allt han sa var sant. Han berättade att en framtida insättning till vår insamling var planerad och att det handlade om en stor summa pengar. Vi frågade inte hur mycket pengar det rörde sig om, alla summor är ett steg framåt för att hitta ett botemedel mot cancer, hur stora eller små det än är. Vi blev såklart överlyckliga över detta och fick sedan reda på att det var via ett dödsbo som detta var möjligt. Rolf bestämde en träff med oss där han skulle förklara lite mer.

I onsdags träffade vi Rolf och hans syster för en fika. Snälla som de var bjöd de på fikat och vi satte oss ner vid ett bord på Wedemarks konditori i Östersund. De ville berätta mer om bakgrunden till gåvan och även berätta hur mycket pengar det handlade om. När Rolf sa summan kunde vi inte annat än sitta och gapa av chock! Rolf började berätta om sin moster Gertrud Andersson och hennes man Karl-Edvard Andersson som valt att skänka denna enorma summa till Barncancerfonden.  Han berättade bakgrunden och vi fick höra om hur deras liv kantats av både upp- och nedgångar. Vi berättade även om vårt projekt och vår historia, hur vi sett så många familjer vars barn drabbas av cancer och hur denna otroliga gåva skulle hjälpa en lång bit på vägen.

Vi fikade, pratade och umgicks ett tag innan vi gick vidare till banken för att ordna med insättningen. Vi var fortfarande chockade över hur otroligt givmilda folk kan vara och att de ger hopp åt människor genom att spendera pengarna på annat än sig själva. Det är så osjälviskt och så fint.
Under hela tiden kändes det inte som att man kunde tacka dem nog och vi kommer nog alltid känna så. Men vi känner att vi måste uppmärksamma sådan här generositet och berätta för er alla om vilka eldsjälar det finns.

Ett stort tack till Gertrud och Karl-Edvard Andersson för att ni valde att skänka pengar till Barncancerfonden och att Rolf tog kontakt med oss så det gick via vår insamling, för Julia. Tack, tack och återigen TACK!

Vi är enormt glada över att vår insamling nu ökat med 150 000 kr (!) med denna gåva och att vi klättrar närmare och närmare vårt mål. Tack för er gåva som kommer leda forskningen framåt!

Kommentera

Required fields are marked *.